Международни / Рали Новини

Ще купи ли Катар Citroen Racing?

В интернет плъзнаха слухове за покупката на Citroen Racing от страна на държавния инвестиционен на Катар. Според френското автомобилно списание AutoHebdo, такава сделка е факт и трябва да е завършена съвсем скоро.

Дали има такава покупка? Дали това е начинът да се спаси Citroen Racing заради тежкото положение на PSA Peugeot – Citroen? Какво ще е бъдещето на Себастиан Льоб и WRC тима на Citroen Racing? Значи ли това, че френската марка ще се върне в рали “Дакар”, предвождана от Насър Ал Атия? Въпросите са много, но ясен отговор няма.

Слухът се подхрани от новината, която PSA Peugeot-Citroen скоро обяви, че ще съкрати над 8000 служители. Заради тежката икономическа ситуация, Citroen възнамерява да се оттегли от Световния рали шампионат WRC и изглежда много лесно да продаде автомобилите и фабриката си във Версай на Катар, който е основен партньор на французите в рали шампионата.

В крайна сметка, Ив Матон (Yves Matton), директорът на Citroen Racing отрече да има такава сделка. “Катар е един от нашите важни партньори, но никога не е ставало въпрос за продажбата на Citroen Racing на тази страна или нещо подобно”, заявява Матон. “Не знам откъде се е взела тази информация, но тя е напълно фалшива и невярна. Катар е наш бизнес партньор с който работим от няколко месеца и всичко между нас е наред. Нямам никаква идея откъде се появи тази интрига.”

Comments are closed.