АВТО 4x4 / премиери

Ще видим фейслифта на Audi Q5 в Париж наесен (галерия+видео)

На автомобилния салон в Париж тази есен ще видим световната премиера на обновения Audi Q5. От Audi разкриха официално детайли за обновения SUV, който се различава от настоящата версия по броня, решетка, обновени фарове и изпускателна система.

Новият Audi Q5 е и с преработено окачване, включващо нови амортисьори и пружини, а усилвателят на волана е електромеханичен вместо хидравличния, използван в момента. Благодарение на последното, всъдеходът е свалил разхода на гориво с 0,2 л/100 км.

И в новата версия на модела ще може да се поръчва мехатронното шаси Audi Drive Select с няколко настройки, които променят реакцията на дросела, кормилното управление и скоростната кутия.

Audi Q5 ще е с обновена двигателна гама. Трилитровият 6-цилиндров дизел е с 245 к.с. и 580 Нм. Спрямо сегашната версия, това са 5 “коня” повече и допълнителни 80 Нм, а комбинираният разход ще е 6,5 л/100 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч с този мотор ще става за 6,5 секунди, а максималната скорост е 225 км/ч.

Настоящият 3,2-литров бензинов двигател, ще бъде заменен с 3-литрвоV6 с механичен компресор, постигащ 272 к.с. Ускорението 0 – 100 км/ч става за 5,9 секунди, а скоростта е 234 км/ч. Комбинираният разход ще е 8,5 л/100 км.

Двулитровият 4-цилиндров турбодизел на обновения Audi Q5, както и до момента ще е с две версии на мощността – 143 и 177 к.с. В двигателната гама ще бъде запазен и двулитровият бензинов мотор с 225 к.с.

Различните модификации ще бъдат оборудвани с 6-степенна механична, 7-степенна роботизирана S-Tronic с два съединителя или 8-степенен автомат. И във фейслифт модела ще има хибриден вариант, комбиниращ бензинов турбодвигател и електромотор. През лятото се очакват детайли и за новия SQ5, който ще се предлага в бензинов и дизелов вариант. Продажбите на новия Audi Q5 стартират през октомври.

>>нашата игра с много награди<<

Comments are closed.