Международни / Рали Новини

Silk Way Rally 2013, SS4: Ценков и Маринов напредват в класирането

cenko_silk_way_rally_2013_ss4Българските участници в Silk Way Rally 2013 Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR) продължават успешно участието си в рали-рейд маратона. Във вчерашният 4-ти етап от Астрахан до Елиста, българите завършиха на 17-о място за деня. Същата позиция нашите състезатели държат и в генералното класиране.

Отсечката с дължина на състезалната част от 480 км бе спечелена безапелационно от представители на страната – домакин Русия. Най-бърз при автомобилите бе Владимир Василиев (G-Force Proto), следван от Евгени Фирсов (Toyota Hilux) и Андрей Димитриев (NT X6). Василиев води и в генералното класиране, пред Жан-Луи Шлесер (Schlesser Buggy) и Адам Малиш (Toyota Overdrive).

cenko_silk_way_rally_2013_ss4bПри камионите, изненадващо или не, отсечката бе спечелена от не особено познатия пилот Антон Шибалов с Камаз. Руснакът пребори Алес Лопрайс (Tatra) с близ о4 минути, а доста по-късно на финала дойдоха Едурад Николаев и Айрат Мардеев. Мардеев продаължава да води в генералното, следван от Шибалов и Дмитри Сотников, като тримата осигуряват хеттрик за Камаз в Silk Way Rally 2013. Лопрайс и Николаев са доста назад в класирането заради проблеми от предишните дни.

Днешният етап 5 на Silk Way Rally 2013 връща състезателите обратно в Астрахан. В менюто за деня е изцяло нов за състезанието район, с много пясък, но и бързи черни пътища. На първия чекпойнт за отсечката, Ценков и Маринов се движат с 13-о време. Очаквайте подробности!

Comments are closed.