Рали Дакар / Рали Новини

Сирил Депре напусна KTM! Ще кара за…

cyril_despres_leaves_ktmСлед 12 години и 10 подиума на рали „Дакар“, 5 от които на първо място, Сирил Депре и KTM по взаимно съгласие поеха по различни пътища.

„Прекарах голяма част от кариерата си с КТМ и може да си представите колко трудно ми бе да взема подобно решение. Великолепни години, много се раздадохме професионално и персонално, но винаги бе увенчавано с успех. Дължа всичко на КТМ, особено на Стефан Пиерер, чиито ентусиазъм за спорта и рали-рейда съвпадаше с моя. Бих искал да кажа огромно благодаря на Хайнц Кингаднър и началника на Motorsport дивизията Пит Бериер и всички други в рали департамента. Когато започнах работа той бе задвижван от Ханс Трункеполз, който ме научи как да сътворя рали мотоциклет. След него работата пое Стефан Хъбер. В последствие се запознах със заводския ми механик Роланд Брукнер и втория пилот на отбора за последните четири „Дакар“ ралита Рубер Фариа, на когото пожелавам всичко най-добро за в бъдеще. И независимо, че казвам „довиждане“ на всички тези хора, съм сигурен, че ще се виждаме много често по моторспорт сцените. Благодаря и на дългосрочния си спонсор Redbull. Все още е рано да говоря какво точно ще се случва в бъдеще, само ще вметна, че съм много мотивиран за новиде предизвикателства, пред които ще се изправя.  Ще ви разказвам за всичко в най-скоро бъдеще. “

Според упорити слухове, Сирил Депре ще се завърне в рали „Дакар” 2014 като част от заводския отбор на Honda. Междувременно KTM обяви имената на пилотите си за този сезон. Уникалният дебютант Кърт Касели и чилийската звезда Франциско Лопез ще се присъединят към Марк Кома и Рубен Фариа.

Comments are closed.