MOTO & ATV / България / Мотокрос Новини / Рали Новини

Six Days Crazy Job 2015 събира световния ендуро елит

Six_Days_Crazy_Job_2015_start (1)От 2 до 7 август за 9-ти пореден път международната екстремна надпревара Six Days Crazy Job ще събере световният ендуро елит край Енина, Казанлък. Участие в състезанието ще вземат близо 70 пилоти от България, Австрия, Германия, Австралия и други, а организаторите от мотоклуб Crazy Job обещават поредното приключение с много адреналин и приятни емоции.

Надпреварата е единствена по рода си у нас с такъв формат: тя се провежда в 6 дни, като започва с атрактивен пролог, който ще се състои на затворено трасе край село Енина. Следват четири дни навигация, през които в рамките на 700 км изключително трудно ендуро, трябва да си едновременно най-бърз и да опазиш мотоциклета си без повреди. Първите два дни на Six Days Crazy Job са и част от единственото републиканско първенство по ендуро – BG-X Ендуро шампионата. Състезателите са разделени в следните класове: Мотоциклети „Ескперт“, Мотоциклети „Експерт Тийм“ (отборът е от двама души), Мотоциклети „Стандарт“ – Сингъл, Мотоциклети „Стандарт-Тийм“, АТВ, „Жени“, Сеньор 45+.

Six_Days_Crazy_Job_2015_start (2)Заявки за участие в Six Days Crazy Job 2015 са подали някои от най-известните имена в  екстремното ендуро, които вече са печелели шестдневката, като Бенджамин Дизел (Австрия), Шейн Мос (Австралия), Пол Шранк (Австрия), Манфред Каргъл (Германия). Повечето от тях са измежду първите 30 на престижното хард-ендуро Red Bull Romaniacs. Те обаче ще срещнат сериозната конкуренция на българските надежди, които с успешното си представяне в Erzbergrodeo доказаха, че по нищо не отстъпват както по опит, така и по качества на големите звезди. А там 17-годишният Теодор Кабакчиев (KTM) постигна най-големия успех за България, класирайки се на 26-то място. Младият талант от Габрово е в много добра форма и спечели всички състезания от BG-X Ендуро шампионата, в които е участвал до момента, пропускайки само надпреварата в Елин Пелин заради участие в кръг от източноевропейското по екстрийм ендуро в Турция. Заради това Кабакчиев е на второ място в клас „Експерт“ със 197 т. На първо място в момента е Искрен Генов (Gas gas) – 209 т., а трети Илиян Кузманов (Sherco) – 158 т., следван от Десислав Цеков (KTM) – 150 т. Топ 5 допълва Михаил Митов (KTM, 109 т.), който обаче вече е печелил Six Days Crazy Job и нищо чудно да повтори този успех и през 2015-та.

Six Days Crazy Job 2015 започва в неделя с внушителното шествие на всички състезатели от хотел „Зорница“, Казанлък до трасето в Енина, където от 15:00 часа ще бъде даден стартът на зрелищния ендурокрос.

Comments are closed.