АВТО 4x4 / концепции

Skoda ще прави два нови SUV модела

Skoda обяви плановете си за разширяване на SUV гамата, добавяйки два нови модела. След разговор с Екхард Шолц, технически директор на Skoda, колеги от автомобилното издание Autoexpress публикуваха някои детайли по темата.

Шолц споделя: „Има някои сегменти, в които не участваме. Дискутирахме опциите към момента и има две направления, по които да се работи – MPV и SUV. Аз лично предпочитам SUV. Определено има ниша за още два модела, един по-голям и един по-малък от Yeti. Които и модели да изберем, те ще трябва да са адекватни на нуждите в най-важните за нас пазари – Индия, Китай и Русия“.

Идеята е малкият SUV да използва новата модулна платформа на VAG MQB, демонстрирана с Volkswagen Cross Coupe, а по-големият да е на базата на настоящия Touareg.

Шолц допълва: „Нашият голям SUV ще трябва да е на атрактивна цена. Няма да е луксозен като Touareg, просто ще е практичен и атрактивен. Yeti се справя прекрасно на пътя, но не е предвиден за до по-сериозен оф-роуд. В големия SUV сегмент ще се нуждаем от различна концепция, съчетаваща по-големи гуми, адекватни двигатели и различни трансмисии“.

Шолц не споменава нищо за срокове, но очакваме новите модели до две години. Междувременно скоро се очаква и представянето на  7-местен вариант на Skoda Yeti.

Comments are closed.