АВТО 4x4 / премиери

След Panda Cross и Journey Crossroad идва Fiat Freemont Cross

След като наскоро Fiat представи новата оф-роуд играчка Panda Cross, сега на дневен ред е модификацията Fiat Freemont Cross, която, както подсказва името, е вариант с оф-роуд оптичен кит на италианския кросоувър с американски гени.

Fiat Freemont Cross е общо взето еквивалентен на своя еднояйчен близнак, предлагащ се отвъд Океана под името Dodge Journey Crossroad. Което ще рече, че и тук виждаме грубоват екстериор, уголемени арки на калниците, хромирани елементи на двете брони и нови 19-инчови джанти. В интериора ще видим кожена тапицерия и облечени в кожа табло и конзола.

Fiat Freemont Cross ще се предлага с 4-цилиндров 2.0-литров MultiJet II двигател, развиващ 140 к.с. и предаващ ги към четирите колела посредством 6-степенна механична кутия. Същият двигател може да бъде поръчан и с мощност 170 к.с. , като за него вече ще се предлага и опция за 6-степенен автоматик.

Стандартното оборудване включва 8,4-инчов екран за сателитната навигация, камера за заден ход и Alpine стереосистема с 6-високоговорителя и усилвател със суббуфер. Шофьорската седалка ще се регулира в 10 различни варнини, за да достигне водачът максимални нива на комфорт. Конфигурацията на задните седалки е такава, че когато се съберат, се получава просторен багажник.

Fiat Freemont Cross ще излезе на пазара тази есен, но цените за съжаление все още са неясни. Предполага се, че ще е леко по-скъп от конвенционален Freemont.

Comments are closed.