АВТО 4x4 / концепции

Следващият Jeep Wrangler ще остане на цели мостове

2017_Jeep_Wrangler_solid_axlesСледващото поколение на оф-роудъра Jeep Wrangler би трябвало да се появи на пазара най-късно през 2017 година. За бъдещия всъдеход се спрягат редица нови технологии и радикални промени, сред които, в някои по-смели изказвания, се лансираше дори и хибридна версия.

За момента няколко неща са сигурни за новия Jeep Wrangler – че ще запази конструкцията си с рама, но ще бъде олекотен с използване на алуминии, че ще изграден на своя собствена платфрома, а няма да вземе нещо готово от алианса Fiat – Chrysler и че ще използва нови трубо двигатели и 8-степенна автоматична трансмисия.

С цел олекотяване и подобряване на ефективността, специалисти предположиха, че бъдещият Jeep Wrangler ще използва незвисимо окачване. Това, обаче, за момента се отхвърля от офиса на американския автомобилен производител. Източник от FCA е споделил пред американски медии, че за момента се разглежда досегашната концепция на всъдехода, разчитаща на цели мостове. Разбира се, окачването на новия модел ще бъде модернизирано доколкото позволява използването на досегашната технология, за да се подобри комфорта на возията и поведението на асфалтов път, но новият Jeep Wrangler ще си остане като модел с приоритет покоряването на пресечени терени.

Comments are closed.