АВТО 4x4 / бизнес

Следващият Mercedes GL като Pullman и донор на Aston Martin SUV?

mercedes_gl_aston_martin_2018Следващото поколение на пълноразмерния луксозен SUV Mercedes GL ще се появи на пазара най-вероятно през 2018 година. Според упорити слухове из автомобилните среди, всъдеходът ще бъде и донор на отдавна чакания кросоувър от Aston Martin.

Разработван под кодовото име X167, Mercedes GL 2018 ще бъде изработван и като SUV на британската марка, при условие, обаче, че Aston Martin може да си го позволи. Неназован член на борда на директорите на Daimler е споделил пред автомобилни журналисти, че шефът на немския гигант Дитер Зетче е склонен да разшири сътрудничеството с англичаните, но всичко зависи от това, дали те ще могат да си позволят такова нещо. Макар от Aston Martin да обявиха амбициозен инвестиционен план за 500 милиона паунда, това според немците, съвсем не е достатъчно за да се обнови цялата гама на британските автомобили, както и да се добави SUV към нея.

Що се отнася до самия Mercedes GL, следващото му поколение ще бъде на новата MHA архитектура и ще се предлага в два варианта на колесната база. Възможно е по-дългата версия да получи името GL Pullman.

Comments are closed.