рали Breslau / Рали Новини

Сливен за втори път е домакин на Balkan Breslau Rallye

sliven_balkan_breslau_rallye_2013-webЗа втора поредна година Сливен ще бъде домакин на част от етапите от Международния оф-роуд маратон Balkan Breslau Rallye. Градът на стоте войводи ще приеме два от етапите и лагера на състезанието. Както и миналата година, състезанието ще се проведе с подкрепата на община Сливен и е под патронажа на кмета Кольо Милев.

През 2012 г. общинското ръководство оказа съдействие за безпрепятственото протичане на спортното събитие. И тази година състезатели и организатори от 19 държави ще разчитат на подкрепата на общинската администрация за осигуряването на мерки за спокойното и безопасно протичане на надпреварата.
Breslau е едно от най-големите моторни събития, което се провежда в района, редом с рали „Сливен”, шампионатите по мотокрос, драг рейсинг и др.

Balkan Breslau Rallye 2013 ще стартира на 14 септември в Тетевен, след което ще продължи към Старосел, Пловдивска област. В Сливен керванът от близо 70 състезателни машини ще пристигне на 17 септември (вторник), а на следващия ден ще бъде етапът в района. Бивакът на състезанието ще е до хотел „Спорт палас” и е отворен за посещение от зрители.На 19 септември надпреварата се отправя към Шкорпиловци, където ще завърши два дни по-късно, след близо 1900-километрово трасе.

Comments are closed.