АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / тунинг

Снегоходът Nissan Juke Nismo RSnow с 218 к.с.

JUKE NISMO RSnowСлед култовите джипки, „посадени“ на гъсенични вериги Volkswagen Snowareg и Ford F-150 RaptorTRAX, същата снегомобилна конверсия идва от Juke Nismo RSnow.

От Nissan използваха профила си в Twitter за да представят Juke Nismo RSnow, по времето в което някои краища на света са под сериозна снежна покривка. Тук е моментът, да уточним ,че проектът Juke Nismo RSnow е дело на финландска компания, която е направила автомобила за забавление, използвайки кит гъсенични вериги American Tack Truck, поставени на мястото на конвенционалните колела.

За основа на снегомобила Juke Nismo RSnow е послужил, както подсказва и името, Nismo RS вариант на компактния кросоувър, със задвижване на четирите колела и CVT скоростна кутия. Заради доста компактните пропорции на автомобила, се е наложило известно модифициране на калниците и броните, както и на кормилната система.

Трябва да се отчете фактът, че подобни гумени вериги издържат на скорост до около 65 км/ч, така че трябва доста внимателно да се подхожда с управлението на Juke Nismo RSnow, чиито 1,6-литров бензинов турбо двигател постига 218 к.с. и като цяло е с доста „спринтьорски“ динамични характеристики.

Comments are closed.