Международни / Рали Новини

Снежната Baja Russia Northern Forest 2015 този уикенд

Baja_Russia_Northern_Forest_2015Единственото състезание от Световния крос-кънтри шампионат на FIA, което заменя пясъка и прахоляка със сняг и лед – Baja Russia Northern Forest 2015, ще се проведе този уикенд в Русия. За тазгодишното издание е избран изцяло нов район, около града Сортавала в руската република Карелия, недалеч от финландската граница.

Изборът на новата локация е направен по няколко причини – по-лесен достъп откъм Европейския съюз или Санкт Петербург, както и по-стабилните трасета за състезанието, поради по-ниските температури, което ще позволи на участниците да се концентрират по-лесно върху надпреварата, вместо да мислят постоянно за избор на гуми и промяна на налягането им.

Baja Russia Northern Forest 2015 ще предложи на участниците над 350 състезателни километра във формат „баха“, представляващ няколко големи обиколки в горите на Сортавала и Суоярви. Официалният старт ще е на 20 февруари, а последният етап и церемонията по награждаването – на 22 февруари.

Освен че е отварящ кръг на Световния шампионат, Baja Russia Northern Forest 2015 е и кръг от руския рали-рейд шампионат. Това ще привлече огромен брой състезатели от Русия и околните републики. Те ще се състезават срещу цяла армия величия от световната рали-райд сцена като Марек Дабровски, Рейналдо Варела, Ерик Ван Луун, както и други известни пилоти от отборите на Toyota Overdrive и Mini X-Raid. Своето намерение за участие заяви дори и настоящият шампион от рали Дакар Насър Ал Атия.

Все още не знаем дали миналогодишният изненадващ победител – Язид Ал Раджи, ще се опита да повтори успеха си в Baja Russia Northern Forest 2015.

Comments are closed.