България / Рали Новини

Снежната байк надпревара Borovets Winter Bike Duel с голям успех

Този уикенд в Боровец се проведе уникалната снежна байк надпревара – Borovets Winter Bike Duel. В атрактивното състезание премериха сили над 100 състезатели от цяла България.

Състезанието стартира точно в 16:30ч., когато всеки един участник в надпреварата направи своето индивидуално спускане за време. Байкърите, показали най-добри времена, се класираха за втората част на дуела, където стартираха по двама състезателя едновременно и по-бързият продължи напред. На преките елиминации имаше много оспорвани дуели, които поддържаха интереса на многобройната публика.

Участниците бяха разделени в три категории – юноши, мъже и жени. Интересно беше, че при жените тази година желаещите да се борят наравно с мъжете в този определено труден спорт бяха много повече в сравнение с минали състезания. Най-добри резултати сред тях показаха Илинда Евтимова, Ева Димитрова и Ани Томева съответно на първо, второ и трето място. Изключително оспорвана беше надпреварата при мъжете, където участие взеха 60 души, от които във втория кръг продължиха едва 32-ма състезатели. След множество напрегнати сблъсъци между някои от най-добрите ни състезатели по планинско колоездене, на почетната стълбичка се качиха Стивиан Гатев на първо място, Венцислав Луканов на второ и Иво Милев на трето. Младежите отново изпъкнаха със завидно количество смелост и добри умения на колелото. С най-добри резултати се проявиха Иван Гиргинов, които се качи на най-високото стъпало на стълбичката, а от двете му страни застанаха Мартин Бочуков и Бранислав Гервазиев.

Събитието беше подкрепено от Monster Energy, които се грижиха да поддържат силите на участниците и на публиката, както и от Drag Bicycles. Спонсорите на състезанието бяха осигурили и много награди за победителите.

С успехa на състезанието, за втора поредна година, организаторите на събитието от Concept Creative и Бороспорт,  доказаха, че колело може да се кара и през зимата и при това с много положителни и горещи емоции. Borovets Winter Bike Duel стана и първото за годината състезание, включено в календара на Българския колоездачен съюз. Следващото състезание на Borovets Mountain Bike Park по планинско колоездене, ще се проведе на 22-24 юни и ще бъде с международна акредитация.

Comments are closed.