Рали Дакар / Рали Новини

Speedbrain ще ползва заводска подкрепа от Husqvarna за рали Дакар 2013

Husqvarna Rallye Team by Speedbrain ще може отново да разчита на подкрепата BMW Group тази година. Husqvarna Motorcycles, 100% собственост на BMW, ще осигури техническа подкрепа на немския мотоциклетен отбор за рали “Дакар” 2013 и цялостната подготовка за легендарния маратон, който стартира на 5 януари 2013 г. от Лима, Перу.

Мениджърът на Speedbrain Волфганг Фишер е “виновникът” за завръщането на BMW Motorrad в рали “Дакар” през 2011 г, като тимът успя да постигне първата етапна победа за баварците от 10 години насам. Тази година, отборът разчиташе на Husqvarna TE 449 RR за пустинната надпревара, като освен етапна победа, успя да постигне и призови класирания в 6 от етапите.

В подготовката за рали “Дакар” 2013, Speedbrain, със заводската подкрепа Husqvarna Motorcycles, ще участва в оставащите кръгове от Световния крос-кънтри шампионат на FIM, както и в рали “Мароко” тази есен. Изборът на мотоциклети за отбора отново пада върху Husqvarna TE 449 RR, със специални доработки, които ще се правят от заводските инженери на марката. Пилоти на Speedbrain за момента са Пауло Гончалвес (Пор) и Хоан Бареда (Исп), като към тях ще се присъединят още двама състезатели на по-късен етап.

Comments are closed.