Gerber / МАГАЗИН

Списание OFF-road.BG представя новата колекция ножове Gerber Myth

След успеха на колекцията, разработена съвместно с тв авантюриста Беър Грилс, производителите на инструменти за оцеляване сред природата GERBER лансират нова сериозна гама ножове. Това е серията Gerber MYTH, която е истинска атракция с невероятната си визия и специализирани функционалности на инструментите. Пример за това е гумената закопчалка на канията, която прави изваждането на ножа изключително безшумно и е в услуга на ловците.

При разработката на MYTH, дизайнерите от американската фирма с дългогодишен опит в производството на остриета, са се допитали до опитни ловци и планинари. Те са споделили малките разлики, нужни в инструментите при различни ситуации. Крайният резултат е серия от инструменти, пълни с изненадващи улеснения.

Дизайнът на новите продукти е модерен, при някои ножове – дори агресивен. Изработката при повечето продукти от гамата е олекотена, а дръжките дават отличен захват при всякакви атмосферни условия, благодарение на меката си гумирана повърхност. Сред продуктите в серията има както малък сгъваем нож за всекидневна употреба, така и стабилен нож с фиксирано цяло острие и кука на върха за порене на дивеч по време на лов. Разработени са също точило, челник и универсален мини-трион.
Ножовете Gerber MYTH с калъф имат карбидно точило, вградено в него. Тази екстра дава възможност за заточване на ножа, винаги когато има нужда – дори при дълъг преход или на път.

Емблематични Gerber MYTH модели

Моделът Myth Fixed Blade Pro (цена – 179 лв.)е в основата на серията Myth. Неговия елегантен профил и олекотен дизайн въвеждат нов стандарт при ловните ножове. Здравото острие продължава по цялата дължина, така че може да се използва за лост. Канията е компактна и с вградено карбидно точило. Уникална е системата за фиксиране на ножа – с безшумна гумена закопчалка и вътрешно заключване на острието в калъфа. Моделът е в два варианта – с острие тип „дроп пойнт” и с кука на върха, която позволява лесно разрязване на дивеча.

Ножът Myth Folding Sheat (цена – 159 лв.) e със същите чудесни характеристики, като Myth Fixed Blade Pro, но е сгъваем. Той е удобен за употреба благодарение на меката гумирана дръжка, която дава сигурност на захвата, независимо от условията за лов. Компактната непробиваема кания е с безшумна гумена закопчалка и вградено карбидно точило за заточване дори по време на преходи и лов. Предлага се в две версии – с острие „дроп пойнт” и с кука на върха.

Интересен за ловците ще е моделът Myth E-Z OPEN. Този дълъг и тънък нож е специално създаден за дълги срезове напред и нагоре при кормене на дивеч. Гумената топка на върха на острието предпазва от нежелано срязване.

Компактен и удобен за ежедневна употреба, Myth Pocket Folder (цена – 129 лв.) е умалено копие на Myth Fixed Blade Pro. Сгъваемият нож e от висококачествена неръждаема стомана, която е много здрава и в същото време изключително лека. Моделът е направен за удобно прибиране в раница или джоб, а има и щипка за закрепване към колан.

Разработени главно в услуга на ловците, благодарение на характерното за марката съчетаване на различни функции в едно, инструментите Gerber Myth са истинска ценност и необходимост за всеки, който прекарва време сред природата.

Comments are closed.