spyshot / АВТО 4x4

Spyshots: Alfa Romeo CXover на пазара догодина?

И преди бяхме чували слухове за разработката на Alfa Romeo CXover, но този път очакванията се потвърдиха. Alfa Romeo работи над бъдещ SUV, който, както споменахме, ще се казва CXover и е плод на брака между италианците и Chrysler, по-точно с подразделението Jeep.

Прототип на Alfa Romeo Cxover бе заечен от папараците на worldcarfans.com, замаскиран с купето на Giulietta. Машината минава усилени изпитания в Южна Европа и скоро можем да очакваме официална информация за нея. Кросоувърът на Alfa ще атакаува модели като Ford Kuga, Volkswagen Tiguan, Renault Koleos и по-луксозните BMW X3, Mercedes-Benz GLK у Audi Q5.

Alfa Romeo CXover може би ще се появи на пазара догодина, маркирайки завръщането на италианската марка на американския пазар. Очаква се всъдеходът да е с дължина 4,4 м и ширина 1,8 м. В типично американски стил, ще се предлагат колела с размер до 20 цола, а за задвижването ще се грижи двулитров бензинов турбодвигател с мощност 300 к.с. Задвижването ще е пермаментно на четирите колела, като при нормални пътни условия 60% от тягата ще се предава към задния мост.

Comments are closed.