spyshot / АВТО 4x4

Spyshots: BMW X5 2014 в действие (видео + галерия)

BMW X5 2014 трябва да бъде готов най-късно до една година. Ето защо инженерите на баварците правят нон-стоп тестове на прототипа на бъдещия SUV. Така, флагманът на Х-гамата бе хванат по време на изпитания на пистата в Нюрбургринг, като благодарение на worldcarfans.com разполагаме с доста детайлно видео, разкриващо изключително спортния характер на модела.

Въпреки камуфлажното покритие, можем да видим, че дизайнът на BMW X5 2014 е по-скоро еволюция, отколкото революция спрямо настоящото поколение. Повечето новости, които се очакват от всъдехода ще са по-скоро под капака и в технологично отношение.

Според различни слухове и разкази на запознати, BMW X5 2014 ще е базиран на нова архитектура, която в немската фирма наричат „X for All“, и която ще се използва из цялата Х-гама. Очаква се новият SUV да бъде със 150 кг по-лек от настоящия с тегло, около 2000 кг.

Двигателните опции ще включват икономичен хибриден вариант, както и 4,4-литров V8 с битурбо и мощност от 570 к.с. за наследника на Х5М. Революционен за модела ще е очакваният двулитров дизел с 245 к.с. и 349 Нм.

Би трябвало да видим сериен BMW X5 2014 към средата на следващата година, а в шоурумите – няколко месеца след това.

Comments are closed.