Международни / Рали Новини

Стартира „бразилският Дакар” Rally Dos Sertoes 2013

rally_dos_setoes_2013_prologueДнес е първият етап на международната рали-рейд надпревара Rally Dos Sertoes, позната в света на спорта и като „бразилският Дакар”. Състезанието, което се провежда от 23 години насам, привлече на старта си над 120 екипажа от всички категории – автомобили, мотоциклети, ATV, UTV и камиони, като на старта са едни от най-големите имена в световната оф-роуд сцена.

Rally Dos Sertoes ще предложи общо 10 състезателни дни, като маршрутът на надпреварата надхвърля 4200 км, 2/3 от които специални секции. Релефът е доста разнообразен и със сигурност няма да е просто разходака из Амазонка. Вчера вечерта бе двукилометров шоу пролог, а днес участниците ще се хвърлят в битка с близо 300 км етап.

При автомобилите, Стефан Петерханзел (mini X-Raid) ще трябва да защитава титлата си от миналата година. Като основен негов конкурент се очертава четирикратният шампион от Rally Dos Sertoes Гилерме Спинели с прототипа Mitsubishi ASX. Спинели е многократен участник и в рали „Дакар”, като за кратко бе част от заводския отбор на Volkswagen.

Доста по-силна е борбата при мотоциклетите, за които Rally Dos Sertoes 2013 е кръг от световния рали-рейд шампионат на FIM. На старта виждаме титаните Марк Кома и Сирил Депре (последният вече с Yamaha), както и топпилоти като Пауло гонсалвес (Honda), Рубен Фариа, Якуб Пржигонски (KTM), Жан Азеведо и др. При ATV-четириколките битката се очертава между Рафал Соник, Алесандро Мацуко и Пабло Копети.

Comments are closed.