Рали Дакар / Рали Новини

Стейси и Iveco поведоха при камионите в рали Дакар 2015

DAKAR RALLY 2015: ARGENTINA-BOLIVIA-CHILEХанс Стейси взе етапната победа при камионите в първия ден на рали Дакар 2015. Холандецът, който е с чисто нова машина, подобна на шефа си Жерард Де Рой (9-и за деня), надви двата камиона MAN на Марсел Ван Влайт и Алеш Лопрайс, макар и с нищожните 35 и съответно 47 секунди.

Куриозното за днешния първи е тап на рали Дакар 2015 е, че с идентично време с това на Лопрайс е Мартин Коломи (Tatra), но се взима предвид по-ранното пристигане на финала на пресния пилот на MAN.

Малко разочароващо за феновете на Камаз, нито една руска машина не успя да влезе в топ 5 на етапа. Там се намести Вилемсен Ван Ден Бринк с Renault, а най-бърз от „синята лавина“ бе Айрат Мардеев с 6-о време, следван от съотборника си Едуард Николаев. Все пак, нищо притеснително, предвид факта, че първите 10 камионджии са събрани на финала в диапазон от сам одве минут. Все пак, рали Дакар 2015 тепърва започва…

Очаквайте подробен репортаж за отсечката, като ще следим и драмата на досегашния шампион при автомобилите Нани Рома, който преди малко преполови етапа, теглен от бърза асистенция.

Comments are closed.