АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

СуперSUV: Range Rover Sport SVR официално (галерия)

range_rover_sport_svr_officialeLand Rover официално представи най-бързия си SUV Range Rover Sport SVR, дни преди дебюта му на салона в Пебъл Бийч на 14 август. Определян като „най-фокусираният върху динамиката“ Land Rover, произвеждан някога, свръхмощният модел постави неотдавна рекорд за прекосяване на пистата Нюрбургринг, превръщайки се в рекордьор при серийните SUV модели с времето си от 8:14 минути за обиколка.

Range Rover Sport SVR е с доста променен вид – нова предна броня с по-големи въздухозаборници, през които минава въздухът за обдухване на двата кулера, нова предна решетка, уширители на калниците и 21-инчови джанти с Continental Cross Contact гуми. На задния капак виждаме по-голям спойлер и нова задна броня с уголемен дифузер. Като цяло в купето няма грандиозни промени освен спортните седалки и SVR надписите, а като опция се предлагат алуминиеви и карбонови детайли.

Мощността на супер SUV модела идва от 5-литров V8 агрегат, развиващ 550 к.с. и 680 Nm, което е с 40 к.с. и 55 Nm повече от тези на нормалния Range Rover Sport Supercharged. Двигателят е свързан към спортно настроена 8-степенна автоматична трансмисия и 4х4 система, които позволяват на туловището да ускори до 100 км/ч от място за 4.5 секунди и да продължава ускорението си докато достигне електронния ограничител на 260 км/ч.

Range Rover Sport SVR разполага с калибриран наново динамичен заден диференциал с блокаж, който „заключва по-рано и повече“, за да осигури максимално сцепление на задния мост. Моделът разполага с централен диференциал с електронно контролиран многодисков съединител и подобрена Torque Vectoring система, която константно контролира разпределението на мощност по време за завои. Други подобрения са Brembo спирачките, спортното окачване с подобрени тампони, подобрена активна система за редуциране на накланянето и препрограмирана адаптивно-динамична система.

Цените на Range Rover Sport SVR започват от 93 450 английски лири, а поръчки ще могат да се правят от началото на октомври.

Comments are closed.