рали Breslau / Рали Новини

Суперзвезда от „Дакар“ ще кара на Breslau Poland 2014

ales_loprais_breslau_poland_2014Международният маратон Breslau Poland 2014 става все по-интересен. След като участието си в най-голямото оф-роуд рали в Европа записа българският екипаж Петър Ценков – Иван Маринов, своето участие в надпреварата потвърди и един от най-титулованите състезатели с камион в рали „Дакар“. Става въпрос за чешката звезда Алеш Лопрайс с неговата знаменита Tatra Queen 69.

Племенникът на легендарният Карел Лопрайс ще участва в рали-рейд категорията на Breslau Poland 2014. Неговият тим Instaforex Loprais Tatra ще е с два състезателни камиона. Зад волана на втората чешка машина ще е Ян Томанек. Лопрайс ще се състезава в Полша срещу други ветерани от „Дакар“ – Едвин и Вуф ван Гинкел от отбора Ginaf Rally Team. Своетп участие днес се очаква да потвърди и друг голям чешки пилот на камион – Мартин Коломи.

„За нас е голяма чест, че Алеш Лопрайс прие предизвикателството да се състезава в Breslau Poland 2014“, заяви организаторът на мегамаратона Александър Ковачев. „Вярвам, че ще успеем да предложим трудно и интересно маратонско състезание, за което свидетелства засиления интерес в новата крос-кънтри категория“.

Breslau Poland 2014 стартира на 12 юли в северозападната част на Полша. На старта на надпреварата се очакват над 200 екипажа от Европа и други континенти с мотоциклети, ATV, SSV, автомобили и камиони. Участниците ще се състезават в две категории – „есктремна“, която комбинира скорост с тежки трофи препятствия и „крос-кънтри“, където ще видим класически рали-рейд маратон в духа на големите пустинни надпревари.

Comments are closed.