АВТО 4x4 / бизнес / концепции

SUV и кросоувъри от Caterham?

Британската марка за екзотични спортни коли с уникален ретро дизайн Caterham май поема дълбок курс на промяна. В изказване във връзка с подписания джоинт-венчър с Renault, босът на компанията Тони Фернандес разкри някои мисли в тази насока.

Според Фернандес, основната цел е Caterham да се превърне в по-масова марка, която да предлага “SUV, градски коли или каквото пазарът пожелае”. И добавя „имаме да извървим дълъг път, но можем да очакваме деня, в който ще имаме истинска иконична кола”.

Все още не е ясно как биха били възприети автомобили от типа хечбек или кросоувър с марката Caterham, но пък идеята за суперкар е нормална еволюция за британците. Естествено, има доста неща за изкусуряване като платформи, двигатели и най-вече дилърска мрежа, която в момента е ограничена, но Фернандес е оптимист.

Както може би мнозина от вас са разбрали, Caterham и Renault обединиха сили в джоинт венчъра Société des Automobiles Alpine Caterham, за проектиране и производство на нова гама спортни автомобили. Бъдещите машини ще се произвеждат в завода ан Alpine във Франция, като се очаква до 3 – 4 години вече да има актуална гама.

Comments are closed.