АВТО 4x4 / премиери

Suzuki Grand Vitara / Escudo претърпя лек фейслифт (галерия)

Третото поколение Suzuki Grand Vitara, познат на някои пазари и като Escudo, е на пазара от 2005 година. Всъдеходът претърпя леки промени през 2008 г, като получи и два обновени двигателя. Сега, 4 години след последните обновления, наред са още няколко дребни на пръв поглед новости, които да поддържат модела свеж.

Най-видимите промени за Suzuki Grand Vitara са новата предна броня, ревизираната решетка и обновените светлини. Отзад, характерното място на резервната гума на задната врата вече го няма – решението е колелото да седи под шасито. В интериора, нещата изглеждат идентични с настоящата версия, но според производителя вече се използват по-качествени материали.

Що се отнася до двигателната гама на обновената Suzuki Grand Vitara, на разположение си остава “флагманският” 2,4-литров бензинов двигател с мощност 165 к.с. и 225 Нм въртящ момент. За европейската версия е предвиден и двулитровият бензин със 140 к.с., както и познатия досега дизелов агрегат.

One Comment

  1. от Сузуки май правят грешка в стратегията си относно Гранд Витара.
    каква е тази решетка приличаща на …
    Какво значи, като опция се предлага 4х4!?? Това SUV ли е или високо комби? Собственик съм на ГВ 2010 и лично моето мнение е че този фейслифт не е сполучлив. Може би клиентите търсещи супер паркетник ще са доволни. Лично аз не бих си купил този лифтован модел. Сузуки беше марката, която правеше сполучливи 4х4 „джипчета“. Вероятно и на тях времето им отмина и Сузуки следват onroad“ стратегията.
    Дано да греша