АВТО 4x4 / концепции

Така ли ще изглежда джипът на Rolls-Royce?

rolls-royce_suv_Lutz-ValdeigВсъдеход с емблемата на Rolls-Royce до преди две – три години ни се струваше нещо немислимо. След като останалите луксозни марки скочиха в нишата на SUV и от аристократичната британска марка, макар и все още неофициално, решиха да скочат в сегмента на ултралуксозните модели с повишена проходимост.

rolls-royce_suv_Lutz-Valdeig (2)В края на есента, шефът на Rolls-Royce Торстен Мюлер – Отвос заяви, че дизайнерите на компанията са създали няколко скици на възможен SUV модел, но за такъв тип машина може би ще изчакаме още няколко години, ако реално получи зелена светлина.

Сега, специлистът по автомобилен дизайн Луц Валдайг ни представя няколко графики на потенциалния Rolls-Royce SUV, в духа на дизайна на настоящите британски модели. Валдайг вярвам че бъдещия луксозен 4х4 няма да изглежда прекалено корав като други модели и за това не е наблегнал на повишения клирънс, а в концепцията липсват и обичайните оф-роуд черти, макар в някои от вариантите да виждаме защитни протектори отдолу.

rolls-royce_suv_Lutz-Valdeig (1)Цялостният дизайн определено е копиран от настоящата моделна гама на Rolls-Royce, но макар да е запазил консервативните черти, те са една идея по-заоблени. Виждаме няколко вариации, като в една от тях, например, машината е с двойни предни светлини като на Silver Shadow, а в друга е с удължена колесна база, за тези, които предпочитат да ги возят.

rolls-royce_suv_Lutz-Valdeig (3)Връщайки се на изказването на Отвос, цената на британския мегалуксозен SUV би започвала от около 250 000 британски паунда, а производството ще бъде във фабриката в Гудууд. Ако все пак има такова!

илюстрации: Lutz Valdeig

Comments are closed.