АВТО 4x4 / концепции

Така ли ще изглежда Jaguar SUV?

Jaguar SUV – доскоро ни се струваше много невероятно британската марка да пусне високопроходим модел. Не след като Porsche го направи преди години, а Bentley твърдо реши да пусне всъдеход скоро, сега става ясно, че и “котките” залитат в тази посока. Още повече, че имат идеална платформа за развитие на подобен модел, чрез сестринската марка Land Rover.

Все още няма никакъв зачатък на официална и неофициална информация по въпроса с Jaguar SUV, но автомобилните фенове от цял свят (и по-точно тези с дизайнерски наклонности) се надпреварват да правят рендери на бъдещия модел. Този от снимката, дело на млад дизайнер с никнейм MOMOYAK изглежда доста разумно и реалистично, затова сме склонни да вярваме, че в тези щрихи има нещо вероятно от виокопроходимата “котка”.

Връщайки се на информацията за Jaguar SUV, компанията майка Tata Motors има сериозни мераци да противопостави модел на BMW X5 и Porsche Cayenne и той да не е с емблемата на Land Rover, чиито ценности са малко по-различни от тези на споменатите модели. Още повече, че както споменахме по-горе, развитието на луксозен британски SUV ще е лесно и евтино, ако се ползва платформа от LR.

Дали и кога ще има проходим модел от Jaguar не се знае, тъй като приоритет в момента е разработването на по-спортен модел в гамата. Скоро ще видим серийна версия на C-X16, а към него може да се присъедини и флагман, който да се бори директно с Porsche 911 Turbo.

Comments are closed.