Outdoor / кемпери и каравани

Taku-Tanku: ексцентрична каравана за велосипед

taku-tanku_2Японската компания Stereotank представи концепцията за екологична компактна каравана Taku-Tanku. Малката къща на колела, според създателите си, може да се произведе лесно в сериен вариант, а лекотата на конструкцията й я прави подходяща за теглене както от автомобил, така и от мотоциклет и дори велосипед.

Концепцията на Taku-Tanku е доста елементарна и представлява два големи пластмасови резервоара за вода ( с обем 3000 литра), свързани с широк дървен пръстен по средата. Дървото, освен че служи като заздравителна точка на конструкцията, е мястото на което са раположени вратата и горен люк за проветрение.

Цялата конструкция се монтира на обикновен едноосен колесар и както вече споменахме е доста лека. За ниското тегло допринася и фактът, че интериорът на Taku-Tanku е оборудван единствено с равен под и LED светлини. Останалата част на жилищната площ зависи единствено от нуждите и желанията на клиентите.

Проектът Taku-Tanku бе представен на конкурса за маломерни жилища в Саитама, Япония. Проектът все още е на фаза чертежи и триизмерни CAD изображения, а създателите му търсят спонсор за да построят действащ прототип, което би струвало между 8 и 10 000 долара.

 

Comments are closed.