рали Breslau / Рали Новини

Тънка навигация и водни тапи в етап 2 на Breslau Poland 2013

breslau_poland_2013_stage2Вторият етап на оф-роуд маратона Breslau Poland 2013 предложи на участниците над 200 състезателни километра в огромния танков полигон на НАТО край Дравско Поморске. Отсечката се характеризираше с доста технична навигация, дълги прави в стил рали-рейд и преодоляването на доста дълбоки водни препятствия – реки и блата.

Макар стартът да бе даден рано сутринта, изобилието от азимути и екстремни секции остави доста машини на трасето до късна вечер. Дълбоки реки за загрявка, последвани от пясъчни хълмове, на върха на които бяха контролните точки за етапа, озориха всякакви типове машини и можеше да видим в почти безпомощно състояние композиция от двутактов мотор, насъскан джип и тежка триоска, затънали рамо до рамо в поредното блато – един от специалитетите на Breslau Poland 2013.

breslau_poland_2013_stage2aСложната навигация извади начело на класирането някои не толкова бързи екипажи, които се справиха с азимутите и завъртените точки на роудбука, за разлика от напомпаните с адреналин бързаци, които на някоя от по-характерните точки на роудбука идваха и отиваха във всевъзможни посоки.

Днешният трети етап на Breslau Poland 2013 ще включва част от вчерашното трасе, плюс няколко различни секции с тесни горски пътчета и, разбира се, задължителната порция от нови водни препятствия. Повече инфо, снимки, както и класирания – на сайта на рали „Бреслау”.

Comments are closed.