АВТО 4x4 / концепции

Tata Hexa Concept: и индийците ги бива в SUV сегмента

tata_hexa_concept_1На автомобилното изложение в Женева дебютира концептуалния всъдеход Tata Hexa Concept. Творението на индийската компания, собственик на Jaguar и Land Rover, определено изглежда доста съвременно и приятно, като ни дава представа за бъдещ 6-местен SUV, който скоро ще влезе в серийно производство.

Едно от най-приятните неща при Tata Hexa е, че концептуалният всъдеход има идентичен дизайн, а не копира популярните европейски или японски модели в сегмента, поне в по-голямата част от видимите детайли на екстериора. Машината е създадена на платформата Aria, на която в Индия се конструира и пикап.

tata_hexa_concept_2За задвижването на Tata Hexa Concept се грижи 2,2-литров дизелов двигател с мощност 154 конски сили и максимален въртящ момент от 400 Нм, постиган в диапазона между 1700 и 2700 об/мин. Задвижването на четирите колела се предлага като опция, а сред останалите интересни неща в машината са ESP, автоматични фарове и чистачки, 19-инчови колела, 6-местна кабина с кожен салон и 6 въздушни възглавници.

Comments are closed.