Рали Дакар / Рали Новини

Тим и Том Коронел в пакет на рали Дакар 2015

tim_and_tom_coronel_dakar_2015На рали Дакар ще видим не обичайният един, а цели двама Коронел! Близнаците Тим и Том Коронел ще застанат на старта на надпреварата с идентични соло бъгита, разработени в Холандия. И докато целта на ветерана в пустинния маратон Тим е победа в класа на бъгитата и възможно най-добро класиране, то за WTCC легендата Том нещата са малко по-спокойни. Той иска просто да стигне до финала в Буенос Айрес, като по време на ралито ще бъде нещо като „репортер от фронтовата линия“ за телевизията RTL7, опитвайки се да представи ситуацията на трасето на живо. „Когато видя интересна ситуация, просто ще спирам, стига да е възможно“, философски заключва Том Коронел.

tim_and_tom_coronel_dakar_2015_2За Тим Коронел това ще е 8-о поредно участие в рали Дакар от 2007 година насам, докато за Том това ще е втори опит, след като през 2009 двамата участваха в комплект с автомобил. Връх в участието на Тим Коронел е победата в клас „соло“ на рали Дакар 2010.

За рали Дакар 2015 двамата близнаци ще разчитат на две бъгита – близнаци, задвижвани с двигател от суперспортния мотоциклет Suzuki Hayabusa, с мощност 224 к.с. Машините са изцяло обновени, спрямо миналогодишната версия, с която Тим за съжаление не успя да стигне до финала, като модификациите, плюс използването на кевлар и титан са направили болидите с около 75 кг по-леки.

tim_and_tom_coronel_dakar_2015_buggyВ отбора, ръководен от Тим Коронел Maxxis Dakar Team, спонсориран от едноименната марка гуми, освен брат му Том, членове са още холандският моторист Юрген ван ден Гоорберг, както и знаменития ATV-пилот с Honda Мохамед Ибу Иса, подкрепян от съекипника си Кеес Коолен. Тимът на Тим ще разчита и на бърза асистенция по трасето от състезателен камион с екипаж Марк ван ден Хювел, Франс и Мартийн ван Ланквелд.

Comments are closed.