Международни / Рали Новини

Тодорова и Христов готови за Sealine Cross-Country Rally в Катар

Зорница Тодорова и Тодор Христов са готови за старта на състезанието Sealine Cross-Country Rally, кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA и FIM. Надпреварата, която тече от днес до събота (21 април) в пустинните райони на Катар, обещава трасета с обща дължина около 1500 км.

Българските пилоти са на територията на Арабския полуостров повече от две седмици, след като в началото на месеца взеха участие в Abu Dhabi Desert Challenge. За съжаление, състезанието не приключи добре и за Христов, и за Тодорова – ветеранът ни отпадна на първия етап заради техническа повреда, а Зорница се контузи доста тежко и дори участието й в Sealine Cross-Country Rally бе под въпрос до последния момент.

Българските състезатели се сблъскаха с доста перипетии по време на престоя си в арабските държави, но днес ще застанат на старта на надпреварата в кондиция, готови да се борят с общо 11 участника в ATV-категорията.

Силна ще е конкуренцията и при мотоциклетите, където на старта ще видим 29 пилоти, сред които шампионът Марк Кома, както и Елдер Родригеш, Рубен Фариа, Давид Кастьо, Франциско Лопез и много други.

При автомобилите голямата новина е участието на Насър Ал Атия. Катарецът, който е председател на организационния комитет на Sealine Cross-Country Rally, ще дебютира зад волана на Toyota Hilux, подготвена от Overdrive, а негов навигатор ще е Лукас Круз Сенра. Срещу Ал Атия ще се изправи легендарния Жан-Луи Шлесер, който победи в Abu Dhabi Desert Challenge със своето бъги Schlesser. В битката за победа ще се впуснат също новата звезда на Mini X-Raid Халифа Ал Мутайвей, Борис Гадашин, Мирослав Заплетал и други известни пилоти.

Comments are closed.