АВТО 4x4 / премиери

Това е Bentley SUV! (галерия и видео)

EXP 9 F е кодовото име на Bentley SUV, луксозният всъдеход на британската марка, който бе представен официално броени часове преди автосалонът в Женева да отвори врати. Макар все още да е концептуален модел, Bentley описва всъдехода като потенциален трети модел, редом с гамата на  Mulsanne и Continental.
Изключително луксозният премиум SUV предава сливането на съвременен рафиниран лукс, високи технологии и способности на всякакви терени, с 6-литров битурбо W12 двигател и 8-степенна автоматична трансмисия с 4х4 задвижване.

„Възхитени сме от потенциала на изключително луксозния, но и с високи динамични характеристики Bentley SUV. Знаем, че много от клиентите на марката вече имат всъдеходи и са доволни от техният стил, лукс, динамика и гъвкавост. С EXP 9 F, Bentley прави ясно заявление, че има възможността и желанието да посрещне и дори да надхвърли техните очаквания чрез нашия всъдеход”, заяви Волфганг Дюрхаймер, Изпълнителен директор на Bentley Motors.

EXP 9 F заема дизайнерски характеристики на известните Blower Bentley от края на 20-те години на миналия век. Отворите на дневните светлини служат и като въздухозаборници на интеркулера, други ключови черти са матричната решетка, облите светлини и подчертаните линии на профила.

Comments are closed.