АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Това е новият Cadillac Escalade 2015 (видео)

След дълги спекулации в интернет, днес официално бе представено новото поколение Cadillac Escalade. Най-луксозният SUV на General Motors ще влезне в серийно производство следващата пролет, като промените са значителни навсякъде.

Новият Cadillac Escalade е със сериозно променен дизайн, който се явява еволюция на предходното поколение, а не революция.Обновени са светлините отпред и отзад, като вече са използвани LED лампи. Всичко това е подредено около нова голяма решетка, докато отзад дизайнът малко напомня по-компактния кросоувър SRX. Всъдеходът се предлага с нови 20-инчови лети джанти в няколко разновидности, а 22-инчовите колела са опция.

По-големи са промените в интериора, където откриваме модерен дизайн и висококачествени материали. Сред знаковите нововъведения са 12,3-инчов дигитален инструментален панел, информационно-развлекателна система CUE, приятно леко осветление за кабината и използване на апликации от дърво. Луксозният модел се предлага с отопление на седалките отпред и на втория ред, като тези на шофьора и пасажера до него имат и вентилация. Третият ред седалки, които влизат в пода на багажника в сгънато положение, вече са с подобрен комфорт. Допълнително ще може да се поръчва Blu-Ray / DVD sisterma с 9-инчови екрани за пасажерите отзад, а като цяло шумът в кабината е доста свален заради използването на нови материали и технологията Bose Active Noise Cancellation.

Що се отнася до управлението, Cadillac Escalade 2015 е с по-силно шаси, електрическо управление на волана и Magnetic Ride Control. Въсдеходът ще се предлага със система за контрол на стабилността StabiliTrak и блокаж на задния диференциал, независимо от това дали ще е поръчан със задно или 4×4 задвижване. Въведени са и редица новости и системи за сигурност, както и асистентски програми за шофиране.

Първият двигател с който новият Cadillac Escalade ще бъде пуснат на пазара в САЩ е 6,2-литров EcoTec3 V8 с мощност 420 к.с. и 623 Нм въртящ момент. Агрегатът ще се управлява от 6-степенна автоматична трансмисия.

Comments are closed.