АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Това е новият Unimog!

Mercedes официално представи новото поколение на легендарния офроудър Unimog. Премиерата се състоя снощи, успоредно с тази на новия Econic.

Unimog 2014 е с обновена „панорамна” кабина с масивна рештка, LED дневни светлини и ново разположение на чистачките на предното стъкло, които са монтирани отгоре, за по-добра видимост. В кабината откриваме ново, по-голям инструментален панел, оптимизирани контролни бутони и подобрена система за вентилация и отопление. Като опция, камионът ще предлага предна контролна камерa, демонтиращ се джойстик за управление на различни функции и нова система за контрол на налягането в гумите с предварително програмирани настройки за път, пясък и пресечен терен.

Под капака се очаква нова гама от 4- и 6-цилиндрови Евро 6 двигатели, като мощността им ще варира от 156 до 354 к.с. Новият Unimog все така ще предлага безкомпромисно оф-роуд поведение, със своята система 4х4 с бавни предавки и блокаж на диференциалите. От Mercedes вече събират поръчки за новия модел, който заедно с Econic ще се появи по дилърствата през лятото.

Comments are closed.