АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Това е серийният Mercedes-Benz GLA (снимки и видео)

Daimler представи официално компактния си SUV Mercedes-Benz GLA, месец преди премиерата на серийния модел на автомобилното изложение във Франкфурт.

Новият Mercedes-Benz GLA изглежда почти като представения в Пекин едноименен концепт и както можеше да се очаква прилича изключително много на компактната А-класа, на чиято база е конструиран. Оф-роуд вариантът, естествено, е с по-висок клирънс и доста по-мускулест външен вид, подчертан от черните арки на калниците, защитите и рейките на покрива. Що се отнася до интериора, той е почти същия като на А-класата.

Компактният всъдеход е с дължина 4417 мм, ширина 1804 мм и височина 1494 мм. Благодарения на тези си размери и най-вече на изтегления си профил, Mercedes-Benz GLA е с коефициент на съпротивление от 0,29. Багажното отделение на кросоувъра е с обем 421 литра, като при свалени задни седалки нараства до 836 л. Благодарение на опционален пакет Load Compartment, обемът на товарния отсек може да нарасне с до 60 л без сваляне на седалките.

Mercedes-Benz GLA 250 със задвижване 4MATIC ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, а максималната му скорост е 233 км/ч. 4х4 задвижването се предлага опционално и за GLA 220 CDI, като и двата модела са със системата Downhill Speed Regulation (DSR) за контрол при спускане и оф-роуд режим на трансмисията.

Новият модел ще се появи по шоурумовете още тази есен, все още не се знае кога ще пристигне и в България.

Comments are closed.