АВТО 4x4 / концепции

Това ли ще е новият Land Rover Freelander 3?

land_rover_freelander_3Новият Land Rover Freelander 3ще бъде на пазара някъде през 2015 година, а британското списание Auto Express ни показва как би изглеждал всъдеходът в серийна версия.

В Land Rover възлагат солидни надежди на Freelander, тъй като сегашното поколение става все по-успешно. Само за първите 5 месеца на 2013 г. Land Rover Freelander е записал увеличение на продажбите с 36% в сравнение със същия период на миналата година. Затова, британците искат да изпипат следващото поколение и ще съберат в него готиният дизайн на Evoque с технологичните нововъведения от Range Rover.

Land Rover Freelander 3 ще бъде конструиран с използване на по-леки, но същевременно по-здрави материали. Отвътре, подобно на Range Rover, очакваме сензорни дисплеи да заменят повечето бутони по таблото. Очаква се освен 5-местен, да се появи и 7-местен вариант на новия SUV, а истинска революция би било моделът да се присъедини към фамилията на Discovery, каквито слухове се появиха неотдавна.

Бъдещият Land Rover Freelander ще разчита на ново поколение бензинови и дизелови мотори, както и на 9-степенна автоматична трансмисия, която вече бе показана при Evoque. Задвижването 4х4 ще е поверено на Haldex пето поколение, който ще е стикован с модифицирана версия на системата Terrain Response 2.

Въпреки очевидните прилики с Evoque, новият Freelander ще намери мястото си на пазара именно сред тези които донякъде симпатизират на малкия Range Rover, но го намират за твърде снобски или женски.
Източник: Auto Express

Comments are closed.