АВТО 4x4 / концепции

Toyota C-HR загатва за нов кросоувър и нова дизайн линия

toyota_c-hr_auris_cross_1На международния автомобилен салон в Париж бе представена атрактивната концепция Toyota C-HR. Тя не само ни загатва за задаващ се нов кросоувър от С-сегмента, но също дава насоки за новия дизайнерски език на марката, наречен Keen Look and Under Priority.

Toyota C-HR е в модерния напоследък SUV-купе стил с футуристични форми, включващи изострени предни светлини, тръгващи почти от центъра на решетката и задни в стил „бумеранг“. Естествено, автомобилът е с повишен клирънс, в контраст със силуета си на пистова бегачка. В профил виждаме масивни колела с раздути колесни арки и защитни панели. Макар концепцията да е с три врати, очаква се серийният нов кросоувър да е с класическата 5-врата конфигурация.

toyota_c-hr_auris_cross_2За задвижването на Toyota C-HR се грижи нова хибридна система, за която, обаче, не се посочва допълнителна информация, но се твърди, че е със значително повишена горивна ефективност. Това, което се знае е, че кросоувърът е разработен върху изцяло нова платформа, дължината му е 4350 мм, ширината – 1850 мм, а височината – 1500 мм. Тези размери са сходни с Nissan Juke, а стилът на купето ни кара да мислим, че именно натам е прицелен Toyota C-HR.

toyota_c-hr_auris_cross_3Серийната версия на Toyota C-HR ще се появи до около година, а запознати твърдят, че тя ще е член на семейство Auris и най-вероятно ще се казва Auris Cross.

Comments are closed.