Рали Дакар / Рали Новини

Toyota Overdrive с най-големия тим в рали Дакар 2015

toyota_hilux_overdrive_dakar_2015Белгийският тим Overdrive Racing и южноафриканският Hallspeed обединяват сили, за да се представят достойно с 10 машини Toyota Hilux T1 в рали Дакар 2015. Масивната инвазия на прототипи ще включва и редица големи имена зад воланите им, а основната цел ще бъде победата в най-тежкото рали на света.

Бившият победител от рали Дакар Жиниел Де Вилиерс и неговият сънародник от Южна Африка Лирой Поултър ще бъдат с два болида Toyota Hilux под знамената на Toyota Imperial. Останалите 8 пилота също са повече от силни.

След над двугодишна сериозна подготовка на старта в Буенос Айрес ще дебютира шампионът от Саудитска Арабия Язид Ал-Раджи. Негови съотборници ще са аржентинецът Лусио Алварез, полският мотоветеран Марек Дабровски, бившият таран на Great Wall Кристиан Лавией, холандският топ пилот Бернард Тен Бринке. Последните три машини ще са в ръцете на австралиеца Геоф Олхолм, казахстанеца Байржан Исабаев и чеха Петер Джери.

Шефът на Overdrive Жан-Марк Фортен заяви, че поддръжката на толкова много състезателни машини Toyota няма да е лека работа, но отборът му е подготвен с над 100 души персонал за рали Дакар 2015. Тимът ще включва инженери, механици, специалисти по електричество, които ще се придвижват с общо 8 сервизни камиона, два състезателни камиона за бърза асистенция и още 10 допълнителни автомобила за персонала. Така, Toyota Overdrive ще бъде с най-голямата армада на рали Дакар 2015 – X-Raid Mini ще са с по-малко от 10 болида.

Най-големите надежди за победа, от Toyota възлагат на Жиниел Де Вилиерс, който има 2-ро, 3-о и 4-то място с Hilux в последните три издания на Дакар. Разбира се, и другите „топ 10“ пилоти като Дабровски, Лавией и Тен Бринке, плюс силния дебютант Ал Раджи, могат да поднесат приятна изненада.

Comments are closed.