Международни / Рали Новини

Toyota Tundra TRD Pro Desert Race Truck на SEMA (видео)

baja_1000_Toyota_Tundra_TRD_Pro_Desert_Race_TruckToyota разпространи подробна информация относно пикапа 2015 Tundra TRD Pro Desert Race Truck, който ще се състезава в легендарната надпревара Tecate SCORE Baja 1000.

Пикапът, който ще бъде изложен на SEMA Show 2014, е базиран е на 2015 Tundra TRD Pro CewMax, но с множество подобрения: Bilstein амортисьори, усилени спирачки и 17-инчови ковани джанти с 37-инчови BFG Baja T/A KR гуми. Возилото разполага и с допълнителни фарове, хомологиран ролкейдж и допълнително изграден горивен резервоар, както и три Mastercraft състезателни седалки, Lowrance навигационна система и интерком (система за радиовръзка в купето).

Задвижването на Tundra TRD Pro Desert Race Truck става с помощта на 5.7-литров V8 двигател, оборудван със система за засмукване на студен въздух. Не се споменава за изстисканата максимална мощност, но да не забравяме, че стандартно конските сили на агрегата са 381, а въртящият момент 543 Nm.

Състезателната Toyota Tundra TRD Pro Desert Race Truck ще бъде пилотирана от Тед Монкюр, Анди Бел, Джейми Бестуик и Раян Милън. Майк Суиърс, главен инженер на Toyota Trucks, и продуктовият инженер Саманта Стоун ще са навигатори. Целият отбор ще се обучава от Айвън „Железният човек“ Стюард, който е 22-кратен Baja 500 и Baja 1000 шампион.

Comments are closed.