АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Toyota възобновява производството на Land Cruiser 70

toyota_land_cruiser_70_restartToyota обяви, че ще започне отново да произвежда оригиналния Land Cruiser 70! За съжаление на хилядите влюбени в уникалния всъдеход фенове, обаче, моделът ще се произвежда само една година и само във и за Япония. С възстановяването на производството на легендарния модел ще се отпразнува неговата 30-та годишнина, а причината за това решение е, че все още има търсене от местни клиенти.

Очакват се около 200 поръчки месечно за възобновения Land Cruiser 70. Оф-роуд возилото, което слезе от производствената линия през 2004 г., все още се предлага на някои пазари като Австралия и на отделни места в Азия.

toyota_land_cruiser_70_restart (25)Land Cruiser 70 ще се предлага като 4-врато купе или като пикап с двойна кабина. Модерната версия на показания за първи път през 1984 г. вариант ще се задвижва от 4-литров V6 бензинов агрегат, развиващ 231 к.с. и 360 Nm. Моторът е куплиран с 5-степенна механична трансмисия.

Според производителя, Toyota Land Cruiser 70 ще харчи около 15 литра гориво за 100 км. Дизайнът на 30-годишния оф-роудър е леко модернизиран: нова форма на решетката между фаровете, модерни светлини, актуални технологии за безопасност (въздушни възглавници и ABS) и бордови компютър.

Comments are closed.