MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Традиционен мотокрос в Слатина: обзор

tradicionen_motokros_slatina_2015За шеста поредна година карловското село Слатина посрещна Цветница с традиционен мотокрос, участие в който взеха едни от най-добрите пилоти на България в тази дисциплина. Тъй като в същото време в Гърция се провежда първи кръг от източно-европейския шампионат, много от родните таланти отсъстваха. Това пък от своя страна даде възможност за изява на други български момчета.

Състезанията се състояха по програма в класовете MX65 сс, MX85 сс, МХ1, МХ2, МХВ, както и МХВ „Розова долина“. В клас МХВ влязоха пилотите, които по принцип карат в клас МХ на републиканското първенство, а в клас МХВ „Розова долина“ – местни любители на мотокроса.
Може би най-голямата изненада поднесе Виктор Бориславов, който спечели и двата манша в клас МХ65 и с актив от 50 точки взе победата. Подиумът допълниха Живко Богданов (44 т.) и Денислав Момчев (36 т.).

Радослав Зоков бе безапелационен в клас 85 сс и също с победи в двете неделни състезнаия грабна първото място в генералното класиране на традиционен мотокрос Слатина. Втори остана Атанас Богданов с 44 т., а подиумът допълни единствената дама в стартовия списък Глория Дяксова – 40 т.

Както обикновено едно от най-атрактивните състезания се получи в клас МХ2, където в отсъствието на фаворитите Майкъл Иванов и Кристиян Ангелов, победата грабна Ивелин Манев, следван от Георги Недев и Иван Митков.

И при най-големите мотоциклети не липсваха изненади. В клас МХ1 Николай Йовчев (Honda) продължава да бъде безапелационен и с победи в двата манша грабна първото място. Втори обаче се нареди Теодор Кабакчиев (KTM), който по принцип се състезава в дисциплината ендуро. С перфектни стартове в двете състезания 16-годишният състезател показа, че може да бъде също толкова добър и в мотокроса.

С интерес се очакваха стартовете и в класовете МХВ и МХВ „Розова долина“ на традиционен мотокрос Слатина, където конкуренцията бе най-толяма. На старта застанаха близо 35 мотоциклета, а първа победа за сезона в МХВ взе Георги Тодоров (Kawasaki). Състезателят от Бургас записа второ място в първия манш и първо във втория и с актив от 47 точки оглави класирането. До него на стълбичката се качиха Венцислав Братованов – 42 т. и Ангел Герджиков – 38 т. В класа на местните любители – МХВ „Розова долина“ победата спечели Никола Мичев – 47 т., следван от Денимир Мичев – 45 т. и Ненко Арменов – 42 т.

Сред официалните гости на традиционен мотокрос Слатина бе и вицепрезидентът на Българската федерация по мотоциклетизъм и жива легенда на българския мотокрос Димитър Рангелов. Любителските състезания продължават с поредната надпревара в Мездрея, която по традиция се провежда точно на Великден и всяка година се превръща в един незабравим семеен мото-празник.

Comments are closed.