рали Breslau / Рали Новини

Ценков и Маринов най-бързи в етап 3 на Balkan Breslau Rallye 2013

balkan_breslau_rallye_2013-ss3reportПетър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR) записаха етапна победа в клас „крос-кънтри” след третия състезателен ден на Balkan Breslau Rallye 2013. „Дакарският екипаж” закова хронометъра на 4:32:32 часа след близо 300-километровия етап около Старосел, пристигайки веднага след първите двама мотоциклетисти.
Втори за деня се класира израелският екипаж Рац Хайман – Хилел Сегал (Pointer), демонстрирайки изключително зрелищно каране на ръба, което за момент успя да им изиграе лоша шега и им отне етапната победа. Израелците се хвърлиха в дере след завой в първата част на отсечката и трбяваше да бъдат вадени с въже от Владимир Илиев, който жервта доброто си класиране за деня в името на феърплея.

Другата атрактивна случка бе челният сблъсък между Петър Ценков и Десислав Славчев (Mercedes G), който се получи след като миналогодишния победител в „Бреслау” се върна в трасето наобратно след навигационна грешка. Срещата коства щети и на Антарата, и на Мерцедеса на Десо, като за немската машина бяха по-сериозни и това се отрази в класирането на Славчев (4-о място).
Сравнително добре мина деня за Станислав Стоянов (Nissan Patrol), който пристигна 6-и на финала. Дебютантът в Balkan Breslau Rallye 2013, навигиран от Павел Радев определено привлича вниманието с всъдехода си с двигател на спортната кола Nissan Skyline.

Що се отнася до Владимир Илиев, той освен че изгуби време да вади израелците, страдаше от технически проблем на автомобила, чиито мотор гаснеше постоянно. Добър ден нямаше и кметът на Тетевен Милен Милев, който завърши 18-и. Още по-сериозно бе положението за зетят на Милев , който счупи раздатката на своя Wrangler и е на опашката на класирането.

balkan_breslau_rallye_2013-ss3report2Пилотът ни в ATV-класа Васил Томов (ATV) ударно вдигна темпото след злощастния първи етап на Balkan Breslau Rallye 2013, спечелвайки втора етапна победа. Все още Васко е на последно място в класа си, но с това каране до финала може да разчита поне на среброто.

При мотоциклетите, холандецът Хено Ван Бергейк показа нагледно темпо от рали „Дакар”, отнасяйки конкурентите си с почти 20 минути преднина. За съжаление, Хено имаше повреда в етап 2 на Balkan Breslau Rallye 2013, която го отпрати назад в класирането и вчерашната победа успя само да го измъкне от дъното на класацията.В клас UTV семейството Филип и Леа Готие (Polaris) излезе начело в генералното класиране след етапна победа.

В екстемната категория на Balkan Breslau Rallye 2013, миналогодишният победител в надпреварата Мартин Хеле получи възможно най-нежелания подарък за рожденния си ден, след като трансмисията на прототипа му Toyota не издържа на тежкия етап край Старосел.  Така Хел не само отстъпи водачеството в генералната подредба на основния си конкурент Кристоф Моан (Land Rover), но и е извън призовата тройка.

Проблем с трансмисията имаше и така любимия на нашата редакция Dacia Duster, който иначе се бореше мъжки с екстремите по трасето.

Подробности за генералното класиране след вчерашния трети етап на Balkan Breslau Rallye 2013, както и информация за днешната отсечка „Старосел – Сливен” очаквайте по-късно през деня, след като преместим лагера на състезанието в Сливен. Очакваме ви пред хотел „Спорт Палас” в града на 100-те войводи!

Comments are closed.