Международни / Рали Новини

Ценков и Маринов в ТОП 10 на Silk Way Rally 2013 след етап 6

silk_way_rally_2013_ss6Петър Ценков и Иван Маринов отиват към повече от успешно завършване на Silk Way Rally 2013. Българският екипаж с Opel Antara RR се справи брилянтно и с вчерашния 6-и етап, който е последният значим за надпреварата, предвид днешното скромно трасе.

Нашите състезатели завършиха вчерашната 480-километрова обиколка около Астрахан на 14-о място, но по-важното е, че в генералното класиране са на 10-та позиция. Така, за първи път българи са в топ 10 не толкова елитна международна рали-рейд надпревара. Ако не им мине котка път, днес ще празнуват уникалното си постижение в руския маратон.

При автомобилите, Жан-Луи Шлесер уверено върви към титлата от Silk Way Rally 2013, след като авансът му пред пилота на G-Force Владимир Василиев остана в рамките на 20 минути в предпоследния ден, въпреки, че руснакът спечели етапа с преднина от 8 минути. Трети за деня бе Кристиан Лавей (Proto Dessoude), но на тази позиция в генералното твърдо за момента е Евгени Фирсов (Toyota).

При камионите, ясно е, че Камаз ще отбележи отново на родна територия. Руските машини безапелационно окупират челната тройка в последните дни и етап 6 на Silk Way Rally 2013 не направи изключение. Отсечката бе спечелена от Антон Шибалов, но в генералното твърд лидер е Айрат Мардеев, с преднина от 47 минути пред Дмитри Сотников. Последният от своя страна има 20 минути аванс пред Шибалов.

Днес тече последният етап на Silk Way Rally 2013, който е доста скромен и едва ли ще повлияе значително на класирането. Стискаме палци на българските участници!

Comments are closed.