ГАЛЕРИИ

Уникален Hummer драгстер с 3000 конски сили (видео)

3000_hp_hummer_dragster (1)Този Hummer Dragster с чудовищна мощ от над 3000 конски сили и 10-литров V8 двигател рабива на пух и прах представата ни за дргастери, която до момента се основаваше на машини с тънки като молив предници и огромни „валяци“ на задния мост.

Да, точно така – това е Hummer Dragster, суперспортна версия на култовия военен всъдеход, с какъвто навремето се развяваше Арнолд Шварценегер. Собственик на ненормалното возило, предназначено за пясъчни драгове,  е Грант Фрейзър от Сан Луис Обиспо, Калифорния, който е прекарал три години в конструирането на уникалната бегачка, която не е съвсем Hummer H1.

Купето на Hummer Dragster е точно копие на оригиналното, но е изработено почти изцяло от алуминий. Шасито на машината също изобилства от олекотени материали, но най-интересен е двигателят. Той е изцяло нова разработка на компанията Steve Morris Engines. Базата е 10-литров V8 big-block Chevy с чудовищен суперчарджър ProCharger 136. Агрегатът постига чудовищните 3029 конски сили максимална мощност и 2719 Нм пиков въртящ момент при налягане от около 41 psi с метанолово състезателно гориво. За да добиете представа за каква мощ иде реч, ще споделим, че армейският Hummer, или Humvee, развива едва 190 к.с. и то при положение, че времето не е прекалено горещо.

Въпреки чудовищния задвижващ тракт, максималната мощност на Hummer Dragster е едва 113 км/ч (70 мили). За сметка на това, драгстерът ги постига за само 2 секунди.

Comments are closed.