MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Уникалният стънтър Золтан ще е отново гост на Феър Мото Шоу 2012

От 6 до 8 април Пловдив ще е домакин на третото международно Феър Мото Шоу. Изложението е единственото в България за мотоциклетизъм,  АТВ, екипировка, аксесоари, части и поддръжка.

Традиционно, списание OFF-road.BG ще вземе участие във форума, който ще се помещава в палата 6 на Международния панаир и откритите площи на комплекса.

Феър Мото Шоу за пореден път ще е домакин на състезание по набиращия все по-голяма популярност „стънт” (атрактивно управление на мотоциклети). Почетен гост на надпреварата ще е световно известният стънтър Ангиол Золтан от Унгария, който ще направи уникални демонстрации пред българската публика.

Золтан е първия човек на планетата, който управлява мотор с гръб към движението на една гума. Дори и днес, години след първото изпълнение на тази каскада, в света има още четирима, или петима човека способни да направят това изпълнение. За изпълненитето на този стънт, Золтан се е упражнявал на запусната военна писта близо до град Кундамараш в Унгария. Днес Золтан пътува от една държава в друга и събира стотици хиляди зрители в цяла Европа.

Започнал с по-лесни упражнения с мотор през 2002-а година, днес този стънтър е твърдо в топ 5 на Европа. Твърди, че по време на дългите обиколки рядко намира време за упражнения. Когато успява, го прави го най-вече на самолетната писта, собственост на унгарските ВВС, за която е получил разрешение да изпълнява своите каскади.

Уникалният каскадьор твърди, че начинът да се запазиш от контузии е един – 100% концентрация по време на стънтовете. За него няма тайни в зрелищните изпълнения на две гуми. Изпълнението на каскадата, при която той управлява мотор една гума с гръб към движението е труден за изпълнение дори и години след първата демонстрация. Золтан го нарича „друго измерение” в стънта.

За да поддържа публиката той обновява и подменя изпълненията си всяка година. Золтан допълва, че най-трудното в стънт-състезанията е усилието да си 100% концентриран, докато полагаш усилия да поддържаш интерес в зрителите за период от 30-40 минути. По-лесно е да поддържа интерес в себе си към този спорт. Твърди, че причината да излиза с усмивка е удоволствието, което професията му дава и затова я нарича просто свое „хоби”.

Золтан ще ни вдигне адреналина и тази година, а в допълнение към неговите изпълнения, на Феър Мото Шоу ще има и уникално дрифт шоу с автомобили. Списание Off-road.BG ви очаква в Пловдив този уикенд!

Comments are closed.