АВТО 4x4 / концепции

Universal Hovercraft Renegade: маниашки хувъркрафт

Universal_Hovercraft_RenegadeКакво ще кажете да отидете на плаж с хувъркрафта Universal Hovercraft Renegade, задвижван от 4-тактов двигател с мощност, достатъчна, за да плува в морето с 90 км/ч? Създаден от американската компания Universal Hovercraft (Илинойс), последният двуместен плавателен съд най-вероятно ще е бумът на лятото.

Всъщност машината не е подходяща само за летния сезон. Universal Hovercraft Renegade е проектиран да бъде всъдеход за всякакви терени и всякакви метеорологични условия – вода, земя, лед, сняг. Компанията иска да си представим автомобил с 4 колела, джет и снежна шейна наведнъж, но това си остава хувъркрафт. Продажбите са сякаш до сега не е имало подобно нещо на пазара, но това не го прави автоматично най-доброто средство за придвижване.

Universal Hovercraft Renegade се управлява лесно – няколко ръчки и копчета и педал на газта под показалеца на едната ръка. Колкото до пътното поведение… предпочитаме да не коментираме. Universal Hovercraft казват, че новият им двуместен модел е произведен от здрави карбонови и кевларени сплави. Мощността идва от 4-тактов V-образен 2-цилиндров мотор. За съжаление не можем да кажем колко струва, защото все още не е официално обявено. Съдейки по предходните модели, Universal Hovercraft Renegade определено ще е в клас „премиум“.

Comments are closed.