Международни / Рали Новини

В Египет стартира Pharaons Rally 2015

pharaons_rally_2015_startДнес в Египет стартира първият етап на Pharaons Rally 2015. „Рали на фараоните“ е трети кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIM и четвърти за купата на FIA. В продължение на 5 дни над 60 състезателни машини ще трябва да се борят с 2500 км трасе, почти изцяло сред пясъците на пустинята, преди да стигнат финала край Пирамидите в Гиза.

При автомобилите, стартовият списък на Pharaons Rally 2015 изобилства от звезди на рали-рейда. Победителят от Дакар 2015 Насър ал Атия ще се бори със съекипника си от Mini X-Raid Владимир Василиев, който е водач във временното класиране на шампионата и миналогодишен Световен шампион. Зад волана на трето Mini ще е Ерик Ван Луун. Конкурентите от Toyota също са налице, начело с Язид Ал Раджи, Марек Дабровски и Рейналдо Варела. Сред останалите големи имена са Мирослав Заплетал, Канат Шагиров (hummer H3 Evo) и Жалай Балаш с неговата Opel Mokka.

При мотоциклетите, напливът за Pharaons Rally 2015 не е толкова силен, като най-големите пилоти като Кома, Бареда и компания си дадоха почивка и няма да участват. За сметка на това, на трасетата в Египет ще видим Хуан Карлос Салватейра от „Б“ отбор на КТМ – Warsaw Rally team, рускинята Анастасия Нивонтова и Мохамед Балуши. В класа на ATV-четириколките, Pharaons Rally 2015 ще е арена на поредния двубой между победителят от „Дакар“ Рафал Соник и катареца Мохамед Ибу Иса.

Comments are closed.