АВТО 4x4 / тунинг

Вдъхновен от рали Дакар: луксозният Dakar Evoque на Clark Abel

dakar_evoque_clark_abel_1Clark Abel, нова компания за луксозен дизайн и тунинг, част от Futura Group, представи проекта си Dakar Evoque, разработен на популярния компактен SUV модел на Land Rover и вдъхновен от най-голямото моторспорт състезание в света – рали Дакар.

Dakar Evoque има уникален външен вид, с големи ъгловати въздухозаборници, раздути колесни арки и променени линии почти по цялото двуврато купе. Промени има и по интериора, където се откриват нови цветове, тапицерии и решения.

dakar_evoque_clark_abel_2Цялостното излъчване на Dakar Evoque е доста по-агресивно от това на „стоковия” Range Rover, а някои черти като псевдозаборника на покрива и оф-роуд гумите директно го свързват с прашните отсечки на рали Дакар.

От Clark Abel заявяват, че за разработката на модела са използвани както компютърни програми, така и глинени модели, подобно на създаването на новите модели от автомобилните производители. Главният дизайнер на Dakar Evoque и шеф на тунинг компанията Марк Ейбъл заявявя: „ с този проект искаме да демонстрираме способностите си за създаване на отличен дизайн. Макар това да е разработка върху популярен съществуващ модел, можем да създадем всякакъв тип автомобил, още от едно голо шаси”.

Comments are closed.