АВТО 4x4 / бизнес

„Литекс Моторс” започва износ на Great Wall в Румъния

litex_motors_great_wall_romania_1Българският автомобилен производител „Литекс Моторс” стартира износ на автомобили Great Wall за Румъния. Вчера в северната ни съседка бе подписан договорът за сътрудничество с румънския вносител Alexandros Motors.

Това е поредната крачка към разширяване мрежата от партньори на „Литекс Моторс”и Great Wall в Централна и Източна Европа. Автомобилите произведени в България, вече се предлагат в Италия, Македония и Сърбия. Компанията очаква значителен ръст на продажбите зад граница, като планира и навлизане на пазарите в Словакия и Унгария.

litex_motors_great_wall_romania_2От румънската компания оценяват като ключово партньорството си с „Литекс Моторс” и възможността да наложат автомобилите Great Wall, а от особено голяма важност е и близостта на производителя до точката на продажба. „Литекс Моторс” ще стартира износа за Румъния с SUV модела Great Wall H6 и пикапа Steed 5, като и двата модела ще се предлагат с бензинови и дизелови двигатели. Мрежа от 20 дилърски представителства, разположени в най-големите румънски градове, ще осигурява дистрибуцията и поддръжката на автомобилите произведени в България.

Alexandros Motors има дългогодишен опит в дистрибуцията и продажбата на нови и употребявани автомобили. Румънската компания е ексклузивен представител на King Long – автобусен производител и Shangli – производител на мотокари. Сътрудничеството между „Литекс Моторс” и Alexandros Motors ще доведе до увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар и едновременно с това ще засили присъствието на автомобилния производител в Централна  и Източна Европа.

Comments are closed.