игри и конкурси / Интересно

„Моето оф-роуд возило”: Асен Иванов и неговото Suzuki Samurai

suzuki_samurai_asen_voziloЕто и последният участник за този месец в рубриката ни „Моето оф-роуд возило”. Това е маниашкият Suzuki Samurai на Асен Иванов, или по-точно, зверското подобие на Samurai. Ето и историята на Асен:

suzuki_samurai_asen_vozilo (1)Ето я моята джипка Suzuki Samurai. След като беше закупена като напълно обикновен всъдеход, започна естественият й тунинг. Тоест, всичко оригинално започна да пада от дървета и камъни по различни разходки. Всичко си беше супер до един момент през 2009 година, когато се впуснах в първото състезание и се тръгна по друг път.

suzuki_samurai_asen_vozilo (3)Разходките станаха по-тежки и по-кратки, следващата година се повтори състезанието, наречено Лазарово 4х4. За първи път се претърколихме. Изпокривихме се, но това беше и първа фаза от изменението на моя Suzuki Samurai. След прибирането в София джипката беше оборудвана с ролбари и други дреболийки за безопасност и се реши, че ще се използва само за състезания.

Никой не се замисли, обаче, че ще е като инвалид с нейния „силен” 1.3 двигател. Така след два, или може би три сменени мотора, се стигна до въпросната модификация с 2000-кубиков агрегат и мостове от много по-сериозен джип.

suzuki_samurai_asen_vozilo (2)Стигна се и до този момент на преправянето, който виждате на снимките. След смяната на двигателя, ресорното окачване бе подменено с такова на пружини, а гумите от 195-15, вече са 265-16.

Какво мислите за наточения Suzuki Samurai на Асен? Ако ви е харесал, само след броени дни ще може да гласувате за него или някой от другите участници на страницата ни във Facebook. А защо не ни разкажете и за вашето оф-роуд возило? Вижте как да стане това, конкурсът продължава!

Comments are closed.