игри и конкурси / Интересно

„Моето оф-роуд возило”: Илян Белов и неговата Toyota

toyota_belata_moeto_offroad_vozilo-aЕто и новото предложение за рубриката ни „Моето оф-роуд возило“. Проектът на Илян Белов – Белята е на базата на Toyota Land Cruiser 70, но е претърпял редица промени. Ето какво на разказа за тях Илян:

„Конкретният джип е създаден да изпълни очакванията на всеки заклет джипер,решен да покорява екстремното, но и същевременно да бъде нормална машина на пътя когато пожелае.
PENTACON DIGITAL CAMERAПървоначалната визия на автомобила беше близка до оригиналната,беше ми доставен от Англия по поръчка,та се наложи да обърна дирекцията за по-удобно управление. След всички промени преминах ТЕХНОТЕСТ и го регистрирах,за да се движи легално по пътната мрежа. Същевременно имаше качества на състезателен автомобил, който спокойно да може да изпълнява функции и на машина която да участва в спасителни акции,като многократно се доказа в такива.

Създаден е на базата на легендарната Тoyota Land Cruser 70,като запазва нейната оригинална линия на фейслифта с малки изключения: фарове – кръгли,кристални,с габарит тип „Ангелски очи“; стопове – диодни от камион; моторът е заменен с 3-литров от Tyota Hilux (1kz-te); съединител – керамичен, 12 керамични плочки; интеркулер- Еволюшън 3; хибридна турбина с компоненти от Nissan Silva.

toyota_belata_moeto_offroad_vozilo_3Добавена е механична гориво нагнетателна помпа,обслужена със силиконови компоненти и с увеличен горивен дебит. Изпускателната генерация е ф60, разполага с тяло за горивен филтър и горивен филтър с увеличена вместимост на гориво. Подгряването на горивния филтър е принудително с датчик до 80 градуса.

За оптимизиране на постъпващия въздух е поставен спортен въздушен филтър K&N, монтиран е и шнорхел Sahara.

Сред подобренията по интериора са Рекаро седалки,неподвижно закрепени, спортни колани-4 точкови и, разбира се, защитна клетка(roll cage)- вътрешна с безшевни тръби ф50. Предната броня (front bull bar) е тръбна,усилена за максимална защита. Задната броня (rear bull bar) е тип метални кутии,максимална защита.

toyota_belata_moeto_offroad_vozilo_2Мостовете са заменени с цели от Nissan Patrol GR, като задният е с блокаж с вакумно управление, а предният е изнесен с 14см напред, за максимален ъгъл на атака. Окачването е 3 инча, Koni отпред, Trail Master отзад, а демпферът е TJM. Джипът разполага с предна лебедка, механична от 40-та серия на Toyota Land Cruiser с КОМ за задвижване от раздатъчната кутия, 45м въже с диаметър 8 мм.

По машината работата не спира, обгрижва се редовно и тепърва и предстоят подобрения…:)“

Е, хареса ли ви модифицираната Toyota на Илян? Можете да ни представите и вашето оф-роуд возило – вижте как!

Comments are closed.